Kurczak-smażony stek z przyprawionym sosem mlecznym
Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 11g białka, oraz 15g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, bulionu z kurczaka, świeżo popękanego pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Smażony kurczak i sos mleczny, Maryland Smażony Kurczak Z Sosem Mlecznym, oraz Smażony Stek Z Kurczakiem I Sos dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Do marynaty: namocz zmiękczone steki w maślance przez 1 godzinę lub do nocy. Pomoże to zmiękczyć mięso. Do przyprawionego sosu mlecznego: jak każdy dobry sos, zaczynamy od prostej zasmażki z równych części masła i mąki. Roztop masło w średnim rondlu na średnim ogniu, a następnie wymieszaj mąkę. Ugotuj mąkę i masło, aż uzyska Jasny blond kolor (wystarczy, aby ugotować surowy smak), około 2 minut, a następnie wymieszaj bulion i mleko. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj, aż zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Dodaj sos Worcestershire, ziarna pieprzu, solankę, ostry sos i sól do smaku i zagotuj. Sprawdź, czy nie ma przypraw i odstaw na bok, aż będzie gotowy do użycia. W przypadku steków smażonych z kurczakiem: Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Dodaj mąkę, sól, czarny pieprz, czosnek w proszku, sodę oczyszczoną, cayenne i cebulę w proszku do płytkiego naczynia do pieczenia.
Wyjmij steki z maślanki i umieść każdy stek w mieszance mąki, pokrywając wszystkie boki i strząsając nadmiar. Następnie zanurz steki z powrotem w maślance, pokrywając je ze wszystkich stron i pozwalając, aby nadmiar kapał. Wróć ponownie do mieszanki mąki, strząsając nadmiar. Zarezerwuj mieszankę mąki do pogłębiania steku po raz trzeci, aby uzyskać wyjątkowo chrupiącą skórkę po odpoczynku.
Pozostaw steki na ruszcie w lodówce 30 minut (pomoże to powłoce naprawdę przylgnąć do steku smażonego z kurczakiem). Następnie ponownie pogłębiaj w przyprawionej mące tuż przed smażeniem.
Rozgrzej 1-calowy olej roślinny na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu do 350 stopni F. pracując partiami po dwie na raz, umieść steki w gorącym oleju i smaż na złoty kolor, używając szczypiec, aby obrócić raz, 2 do 3 minut z każdej strony.
Przełóż na ruszt ustawiony na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika, aby się ogrzał. Powtórz proces ze wszystkimi stekami.
Przenieś smażone steki z kurczaka na pojedyncze talerze. Nałóż przyprawiony sos mleczny na stek i natychmiast podawaj.