Kurczak Smażony Solony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj smażonego kurczaka z solankami. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, nasiona kolendry, olej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Smażony Solony, Bourbon Brined Fried Chicken, oraz Słodka Herbata-Smażony Kurczak.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do szklanego naczynia do pieczenia i zalać solanką kurczaka. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 12-24 godzin.
Wyjmij kurczaka z solanki, usuń wszelkie ziarna pieprzu przyklejone do skóry i pozostaw kurczaka lekko do wyschnięcia na drucianym stojaku podczas przygotowywania maślanki i mąki.
W dużej misce mieszamy maślankę z 1 łyżką soli. W innej dużej misce wymieszaj mąkę z pozostałą solą i przyprawami.
Kurczak 4 kawałki na raz w mące.
Przełożyć do maślanki, delikatnie potrząsając miseczką, aby pokryć kurczaka.
Przenieś kurczaka z powrotem do mąki, uważając, aby nie zeskrobać ciasta. Delikatnie potrząśnij miską, aby pokryć kurczaka mąką,a następnie przenieś kawałki do stojaka z drutu, ponownie uważając, aby nie zeskrobać ciasta. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka i pozostaw do wyschnięcia na stojaku z drutu przez 30 minut.
Wlać olej do garnka 5-quart i podgrzać do temperatury 177°. białe i ciemne mięso ugotować osobno na średnim ogniu. Olej ostygnie do około300 Po dodaniu kurczaka; jest to właściwe ciepło do gotowania kurczaka. Gotować przez 5 minut, następnie obrócić kurczaka i gotować przez dodatkowe 10 minut dla białego mięsa i 12 minut dla ciemnego mięsa. Jeśli kurczak będzie zbyt ciemny, obniż temperaturę.
Odcedzić na stojaku z drutu i powtórzyć z pozostałym kurczakiem.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Wlać 4 szklanki zimnej wody do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjąć z ognia i dodać cukier, sól, liść laurowy, ziarna pieprzu i nasiona kolendry. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Skóra kurczaka powinna być czysta bez suszenia i bez zapachu. To nie powinno wyglądać na oślizgłe. Nie używaj drewnianej deski do krojenia kurczaka; mam w domu plastikową deskę, której używam tylko do mięsa i drobiu i polecam to samo. Pamiętaj, aby dokładnie umyć deskę do krojenia po krojeniu kurczaka.
Z inspiracji składnikami Billa Telepana i Andrew Friedmana. © 2004 by Bill Telepan. Przedruk za zgodą Simon & Schuster, Inc.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry