Kurczak Smażony Po Tajsku
Kurczak smażony w stylu tajskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kiełków fasoli, cebula, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Tofu W Stylu Tajskim, Smażone tofu w stylu tajskim, oraz Thai Style Chicken Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet ryżowy, brązowy cukier, sok z limonki, czerwoną pastę curry i pokruszoną czerwoną paprykę w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka; uszczelnić i marynować w lodówce 15 minut, obracając raz.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując marynatę.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; stir-fry 4 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni.
Dodaj cebulę i marchew; stir-fry 2 protokół.
Dodać grzyby; smażyć 3 minuty.
Dodaj zarezerwowane marynaty, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać mleko kokosowe i sos rybny; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z kurczakiem i solą; gotować 1 minutę. Wierzch z kiełkami i kolendrą.