Kurczak smażony na południu z wiejskim sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc daj Southern Fried Chicken z sosem wiejskim spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 812 kalorii, 57g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka musztardy, oleju roślinnego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Kurczak smażony na południu z wiejskim sosem, Kurczak smażony stek z wiejskim sosem, oraz Stek smażony z kurczakiem w wiejskim sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na kawałki. Pokroić kawałki nadmiaru tłuszczu i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać maślankę, musztardę i estragon w dużej misce, aby zrobić marynatę.
Włóż marynatę i kawałki kurczaka do zamykanej plastikowej torby, zamknij i ściśnij, aż pokryje się równomiernie.
Umieścić w lodówce i marynować przez co najmniej 4 godziny i do 12 godzin, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Wyjmij kurczaka z marynaty, pozwalając, aby nadmiar kapał. Pogłębiać w mące.
Wlać olej do patelni na Głębokość 1/2 cala.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze do głębokiego smażenia.
Dodawać nogi i uda do gorącego oleju, partiami w razie potrzeby. Smażyć na patelni, aż na złoty kolor z pierwszej strony, 6-7 minut, a następnie obrócić i smażyć na drugiej stronie, aż na złoty kolor, 7-8 minut więcej.
Umieścić na stojaku na patelni do pieczenia i wstawić do piekarnika. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć zrumienione kawałki oleju i pozwól olejowi powrócić do 177°. kontynuuj smażenie kawałków piersi w ten sam sposób, a następnie dodaj do patelni w piekarniku.
Piec, aż kurczak będzie nieprzezroczysty i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszych części rejestruje 82° dla części uda i nogi, około 25 minut, i 170 ° F dla części piersi, około 10 minut.
Tymczasem, zrobić sos. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki z oleju na patelni i wylać wszystko, ale 2-3 łyżeczki.
Dodać 2 łyżki mąki i gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aby blond zasmażki, 2 protokół.
Dodaj mleko do zasmażki, dobrze mieszając, aby usunąć wszystkie grudki. Gotować na małym ogniu, mieszając i odtłuszczając w razie potrzeby, aż zgęstnieje do konsystencji sosu, 5-10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przecedzić sos i podawać z kurczakiem.
Przedruk za zgodą Cooking at Home przez Culinary Institute of America ©2003 John Wiley & Sons, Inc.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.