Kurczak smażony mamy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj smażonego kurczaka mamy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 24g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką mąkę, olej roślinny, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Mama ' s Chicken Pot Pie, Kurczak pieczony mamy, oraz Rosół mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu lub plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj maślankę. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Usuń kurczaka z maślanki, odrzucając maślankę. Kurczak w mące.
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala w głębokiej patelni lub holenderski piekarnik; ogrzać do 36
Dodać kurczaka, kilka sztuk na raz; przykryć i gotować 6 protokół. Odkryj kurczaka i gotować 9 minut. Włączyć kurczaka; przykryć i gotować 6 protokół. Odkryć i gotować 5 do 9 minut, obracając kurczaka ostatnich 3 minut nawet brązowienie, jeśli to konieczne.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.