Kurczak Smażony

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj smażonego kurczaka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1206 kalorii, 79g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz sól koszerna, czosnek w proszku, cebula w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Oven Fried Chicken-pikantny piekarnik smażony kurczak z pewnością zadowoli wszystkich gości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kawałki kurczaka do dużej miski. Przykryj kurczaka wodą o 1 cal; dodaj 1 łyżkę soli na każdą ćwiartkę użytej wody. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub na noc.
W dużym płytkim talerzu, wymieszać mąkę, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, i cayenne aż dobrze wymieszane; obficie doprawić solą i pieprzem. Na innym talerzu połączyć maślankę z ostrym sosem, doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka odcedzić i osuszyć. Kawałki, po kilka na raz, zagrzebać w mieszaninie mąki, a następnie zanurzyć w maślance; ponownie zagrzebać w przyprawionej mące. Odstawić i pozostawić kurczaka odpocząć podczas podgrzewania oleju.
Umieść około 3 cale oleju w dużym głębokim garnku; nie powinien pojawić się więcej niż w połowie drogi. Doprowadzić olej do 375 stopni F na średnim ogniu. Pracując partiami, ostrożnie dodaj kawałki kurczaka po 3 lub 4 na raz. Smażyć, obracając kawałki raz, aż złocisty brązowy i gotowane przez, o 20 protokół.
Wyjąć z oleju i umieścić na stojaku do odsączenia; powtórzyć z pozostałymi kawałkami.