Kurczak smażony z figami w sosie z Porto

Kurczak smażony z figami w sosie z Porto
Smażony kurczak z figami w sosie Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 393 kalorie, 27g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, tawny port, figi calimyrna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Sos Żurawinowy Z Porto I Suszonymi Figami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Kurczaka doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Pogłębiać w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj kurczaka na patelni, strona skóry W DÓŁ; zmniejszyć ogień do średniego, i gotować 16 minut lub aż skóra jest rumiane. Włączyć i gotować 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Wyrzucić kapiące Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj figi i szalotki; smażyć 3 minuty lub aż szalotki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Dodaj port; doprowadzić do wrzenia. Gotuj 1 minutę; dodaj bulion wołowy, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
PortPort
8
Usuń połowę fig z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; trzymaj ciepło z kurczakiem. Pozostałe figi i sos przetworzyć w maszynce do gotowania, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby w razie potrzeby zeskrobać boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej z powrotem do patelni, odrzucając miąższ i nasiona. Powrót kurczaka i figi do sosu, i ciepła na średnim ogniu 9 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
W razie potrzeby skropić octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
11
Kurczaka pokroić po przekątnej na cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
12
SOS podawać na kurczaka i figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
13
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn