Kurczak Smażony W Miodzie
Need a dairy free main course? Kurczak smażony w miodzie może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowej żywności. Udaj się do sklepu i podnieś granulki bulionu z kurczaka, kurczaka, oleju roślinnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak Smażony W Miodzie, Kurczak smażony z chili i miodem, oraz Smażony kurczak miodowo-cytrynowy.
Instrukcje
Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem, a każdy przyprawiony kawałek kurczaka zalać miodem.
W płytkim naczyniu lub misce wymieszaj czosnek w proszku, granulki bulionu z kurczaka i mąkę. Pogłębiać kawałki kurczaka pokryte miodem w mieszaninie mąki, całkowicie powlekać.
Napełnij dużą, ciężką patelnię olejem na głębokość jednego cala.
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
Smażyć kurczaka przez co najmniej 5 minut na stronę, aż nie będzie już różowy i soki będą jasne.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.