Kurczak smażony na słodko i Ostro
Słodki i pikantny kurczak smażony jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, ananas, prażone orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, oraz Szybkie 15 minut Stir-Fry kurczaka i warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać składniki sosu z trzepaczką do dobrze wymieszać; odstawić.
W wok lub 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 1 łyżkę oleju na dużym ogniu o 2 protokół.
Dodać kurczaka, cebulę, czosnek i piernik, rozbijając kępki kurczaka drewnianą łyżką; gotować 1 minutę bez mieszania. Smażyć około 3 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
Przenieść mieszaninę kurczaka do czystej miski.
Aby opróżnić wok, dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju; podgrzać na dużym ogniu około 1 minuty.
Dodać fasolkę szparagową i paprykę; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać wodę; przykryć i gotować 1 do 2 protokół. Wymieszaj warzywa.
Powrót mieszanki kurczaka do wok.
Wymieszać ponownie mieszankę sosu z trzepaczką do rekombinacji; wlać do woka. Wymieszać do pokrycia mieszaniny z sosem. Gotować bez przykrycia około 1 minuty lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z ananasem i orzeszkami ziemnymi.