Kurczak Smażony Na Patelni Południowej
Southern Pan Fried Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 53g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól morską, mielony pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Southern Fried Chicken, Southern Fried Chicken, oraz Najlepszy Kurczak Smażony Na Południu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłucz pod zimną bieżącą wodą.
Wymieszać wodę i sól koszerną w dużej misce, mieszając, aż sól się rozpuści. Przykryć kurczaka mieszaniną soli i przechowywać w lodówce na noc (minimum 4 godziny).
Kurczaka wyjąć z solanki i zanurzyć w maślance. Pozostawić do marynowania przez noc (minimum 4 godziny).
Usuń kurczaka z maślanki, trzymając każdy kawałek, aby kapać nadmiar maślanki z powrotem do miski.
Kłaść kurczaka na stojaku chłodzącym z drutu ustawionym na patelni z arkuszami.
Wymieszaj mąkę, sól morską, pieprz, skrobię kukurydzianą i mąkę ziemniaczaną w dużej misce. Części kurczaka pogłębiać w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.
Połóż części kurczaka na stojaku chłodzącym drut.
Za pomocą dużego żeliwa, lub ciężka patelnia, stopić smalec i masło razem i dodać boczek lub łopatki wieprzowe. Gdy mieszanina jest gorąca (ale nie palenie), dodać kurczaka, 1 kawałek na raz, w jednej warstwie, od strony skóry w dół. Kurczak powinien być w połowie pokryty mieszanką maślano-smalcową. Gotować każdy kawałek 10 do 12 minut na stronę, obracając raz, lub częściej, jeśli to konieczne, do brązowego równomiernie. Ciemne mięso gotuje się wolniej niż białe mięso. Aby sprawdzić doneness, wyciąć udo do kości i sprawdzić zaczerwienienie. Gdy równomiernie rumiane, usunąć gotowanego kurczaka i umieścić na regale chłodzenia.
Podawać na gorąco lub pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
"Ta młoda Biel o nieco zredukowanym aromacie ma mnóstwo intensywności, oferując aromaty limonki, brzoskwini i łupków dopasowane do jedwabistej konsystencji. Dziś jest niezręcznie, potrzeba czasu na integrację. Najlepszy od 2008 do 2020 roku. 1500 spraw."- BS