Kurczak sezamowy z miodem i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 378 kalorii, 15g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka z masłem, nasiona sezamu, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Miód i sezam-glazurowane piersi z kurczaka z zieloną fasolką, Hoisin miód glazurowany Kurczak z sezamem puree ziemniaczane, oraz Kurczak Cytrynowy Polewany Miodem.
Instrukcje
1
Zmiażdżyć 6 całych ząbków czosnku z boku tasakiem, aby uwolnić aromatyczne oleje (pozostawiając goździki w całości); dodać zmiażdżone ząbki czosnku do 1/4 szklanki oleju sezamowego, aby zaparzyć smaki; odstawić; odmierzyć 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej do plastikowej torby lub zamykanego pojemnika do pogłębiania; odstawić; ubić składniki glazury sezamowej w małej misce; odstawić; umyć cytryny i pokroić potrzebne cytryny do dekoracji; zetrzeć 1 łyżeczkę skórki; wycisnąć 1/3 szklanki soku z cytryny: odstawić.Składniki sosu miodowo-cytrynowego ubić w średniej misce do mikrofalówki: 1 szklanka bulionu z kurczaka, 1/3 szklanki świeżego soku z cytryny, 1/4 szklanki miodu z koniczyny klasy A, 1/2 łyżeczki świeżo startej skórki cytrynowej, 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki sosu sojowego i 1/4 łyżeczki imbiru w proszku (opcjonalnie: 1 łyżka mielonej świeżej kolendry i 1 łyżka cienko posiekanej zielonej cebuli); kuchenka mikrofalowa przez 1 minutę na wysokości; odstawić.Masło 2-3 piersi kurczaka i oddzielić; pokroić w paski 1/2 cala w poprzek ziarna i odstawić.BEAT 1 jajko z 3/4 łyżeczka soli czosnkowej, 1/4 łyżeczka imbiru w proszku i 1/4 łyżeczka białego pieprzu; DIP paski kurczaka w mieszaninie jaj DIP; wstrząsnąć paski kurczaka w worku z 1/2 Puchar pogłębiania skrobi kukurydzianej, aż dobrze pokryte.Wlać olej czosnkowy sezamowy do woka; rozgrzać woka do Ustawienia na wysokim ogniu; boki woka pokryć olejem przez wirowanie; czosnek wymieszać, aż czosnek będzie lekko rumiany, a olej pachnący, około 2 minut; czosnek wyjąć łyżką.Dodaj drążone paski kurczaka bez kości i smaż przez 3 minuty, stale mieszając; usuń kurczaka łyżką szczelinową; odcedzić kurczaka na papierowych ręcznikach.Natychmiast wlać mikrowarzany sos miodowo-cytrynowy do woka i doprowadzić do wrzenia, mieszając; wlać w roztworze polewy z ubijanego sezamu; gotować, mieszając, aż sos się zagotuje i zgęstnieje; wyłączyć wok.Gotowanego kurczaka z sosem z powrotem do wok; mieszać, aż kurczak jest pokryta sosem i ogrzane przez.Podawać gorącego kurczaka i sos na gorącym gotowanym ryżu jaśminowym.Dekorować 1 łyżeczka tosty sezamu, 1 plastry cytryny twist i 1 liść kolendry; cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowany Ryż Jaśminowy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
Kurczak Gotowany
świeża Kolendra
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Imbir W Proszku
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Do Smarowania Wkładki
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego