Kurczak sezamowo-Chile z salsą z piernika arbuzowego
Przepis sezamowo-Chile Kurczak z Piernikowanym arbuzem Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 37g białka, oraz 8G tłuszczu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać arbuza, sól, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Nasiona sezamu i Salsa Árbol Chile, Piernikowa Skórka Arbuza, oraz Arbuzowa Granita Z Piernikowymi Truskawkami.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić i marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Aby przygotować salsę, połączyć arbuza i następne 8 składników (przez jalapeo); przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Kurczaka posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 6 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Wyjąć kurczaka z grilla; odstawić 5 minut.
Kurczaka pokroić po przekątnej na cienkie plastry; podawać z salsą.
Udekorować gałązkami kolendry i podawać z wapna kliny, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.