Kurczak Rotisserie z sosem z octu pieprzowego

Kurczak Rotisserie z sosem z czarnego octu pieprzowego jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1448 kalorii, 85g białka, oraz 113g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, miód r, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapka z wieprzowiną z sosem z octu pieprzowego i zieloną cebulą, Kurczak francuski w sosie octowym z polentą z dodatkiem pieprzu, oraz Wieprzowina z octem pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać musztardę, ocet, miód, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżkę pieprzu.
Połączyć rzepak i oliwę z oliwek, następnie powoli dodawać do mieszanki musztardy i ubijać do emulgowania.
Pozostawić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania kurczaka. Sos można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać, przykryty, w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Dla kurczaka: Ustaw rożen zgodnie ze wskazówkami producenta.
W małej misce wymieszać cukier, paprykę, 1 1/2 łyżki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Kurczaka posmarować olejem i natrzeć mieszanką przypraw.
Wątek kurczaka na rożen i gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do piersi rejestruje 165 stopni F, około 1 godziny 45 minut.
Wyjąć z rożna, obficie posmarować sosem, luźno przykryć folią i pozostawić na 15 minut przed krojeniem.