Kurczak Puttanesca z Fettuccine
Kurczak Puttanesca z Fettuccine wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne śródziemnomorskie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kapary, połówki piersi kurczaka, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fettuccine z sosem Puttanesca, Kurczak Puttanesca, oraz Kurczak Puttanesca.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Pokroić kurczaka na 1-calowe kawałki.
Dodaj kurczaka na patelnię. Gotować kurczaka 5 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w sosie makaronowym, oliwki, kapary, i pieprz; doprowadzić do duszenia. Gotować 5 minut lub aż kurczak jest gotowy, często mieszając. Ułóż 1 szklankę makaronu na każdym z 4 talerzy; top z 1 1/2 szklanki mieszanki kurczaka.
Każdą porcję posypać 1 łyżką sera.
Dekoruj bazylią, w razie potrzeby.