Kurczak Prowansalski
Kurczak prowansalski wymaga mniej więcej 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 296 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, olej roślinny, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Kurczak Prowansalski, Kurczak Prowansalski, oraz Kurczak Prowansalski.
Instrukcje
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Pogłębiać kurczaka w mące po obu stronach, wytrząsając nadmiar.
Ciepły olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Podsmażyć kurczaka, aż złoty i gotowane przez, obracając raz, 5 do 7 minut w sumie.
Wyjąć kurczaka na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodać czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w winie i pomidorach, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia i gotować do mieszania smaków, często mieszając, 2 do 3 protokół. Wymieszać z oliwkami.
Kładziemy kurczaka na talerzach, na wierzchu sos łyżeczkowy.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.