Kurczak Prowansalski
Kurczak prowansalski to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, połówki piersi kurczaka, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Prowansalski, Kurczak Prowansalski, oraz Piersi Kurczaka Prowansalskie.
Instrukcje
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Pogłębiać kurczaka w mące po obu stronach, wytrząsając nadmiar.
Ciepły olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Podsmażyć kurczaka, aż złoty i gotowane przez, obracając raz, 5 do 7 minut w sumie.
Wyjąć kurczaka na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodać czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w winie i pomidorach, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia i gotować do mieszania smaków, często mieszając, 2 do 3 protokół. Wymieszać z oliwkami.
Kładziemy kurczaka na talerzach, na wierzchu sos łyżeczkowy.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.