Kurczak prowansalski to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, połówki piersi kurczaka, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Prowansalski, Kurczak Prowansalski, oraz Piersi Kurczaka Prowansalskie.
Instrukcje
1
Kurczaka posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sól
2
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Pogłębiać kurczaka w mące po obu stronach, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ciepły olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Podsmażyć kurczaka, aż złoty i gotowane przez, obracając raz, 5 do 7 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wyjąć kurczaka na talerz; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Dodać czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w winie i pomidorach, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia i gotować do mieszania smaków, często mieszając, 2 do 3 protokół. Wymieszać z oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Czosnek
Oliwki
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
6
Kładziemy kurczaka na talerzach, na wierzchu sos łyżeczkowy.