Kurczak Pozole

Kurczak Pozole
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 15 minut do wydania w kuchni, Pozole kurczaka może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. To danie główne ma 749 kalorii, 34g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Przepis ten zachwycił 1054 osoby. Jeśli masz kurczaka, meksykański ser, awokado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Czerwony Pozole / Pozole Rojo, Kurczak Pozole, oraz Kurczak Pozole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić kawałki kurczaka w dużym garnku, przykryć około 3 litrów wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj jedną cebulę pokrojoną na pół i 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki i gotowane przez, o 20-30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Rozłóż mięso z kurczaka: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
5
Wyjmij kurczaka z garnka, pozostaw do ostygnięcia, aby był wystarczająco chłodny do obsługi. Użyj widelca, aby odciągnąć mięso z kurczaka od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dalej gotuj kości: odstaw mięso na bok i odstaw kości do garnka. Nadal gotować kości, odkryte, przez kolejne pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Zmiksuj część hominy z wywarem i czosnkiem: weź 4 szklanki hominy (około połowy puszki) i umieść w blenderze. Z garnka wymieszać 2 szklanki bulionu z kurczaka i dodać do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
HominyHominy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj 4 obrane ząbki czosnku do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Umieść pokrywkę na blenderze, przykryj ręcznikiem, aby się nie poparzyć, przytrzymaj pokrywkę i zmiksuj aż do całkowitego przecieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Pianka odtłuszczona, Usuń cząstki stałe z wywaru, dodaj hominy, oregano: odtłuszczoną piankę i nadmiar tłuszczu z górnej powierzchni wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
HominyHominy
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
11
Usuń kości i wszelkie ciała stałe z garnka i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Do garnka wlać zmiksowane hominy.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Dodaj pozostałą całość hominy do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
Dodaj 2 łyżki pokruszonego suszonego oregano. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez dodatkowe 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
15
Przygotuj dodatki: podczas gdy hominy gotuje się w wywarze, przygotuj dodatki. Ułóż na dużym talerzu lub w kilku małych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Dodaj rozdrobnionego kurczaka z powrotem do garnka: tuż przed podaniem, rozdrobnić lub posiekać gotowane mięso z kurczaka i dodać go z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
18
Służyć pozole w poszczególnych misek zwieńczone ozdoby do wyboru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Podawać z tostadas (płaskie smażone tortille kukurydziane) lub chipsami tortilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
TostadasTostadas
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn