Kurczak posypany szałwią
Kurczak posypany szałwią wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 313 kalorii. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką masło, gęstą śmietanę do ubijania, startą szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują kurczaka posypanego szałwią, smażonego kurczaka posypanego mąką kukurydzianą i kurczaka posypanego borowikami.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/2 cala. grubość; posypać szałwią, solą i pieprzem.
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka na maśle i oleju przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Dodaj śmietanę na patelnię, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki. Gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje, około 4 minut.