Kurczak Pomarańczowo-Balsamiczny
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Jeśli 65 centów za porcję spada w budżecie, kurczak pomarańczowo-balsamiczny może być ogromnym bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz margarynę, skrobię kukurydzianą, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pomarańczowa Balsamiczna Sałatka Z Kurczakiem, Kurczak w sosie balsamicznym, pomarańczowym i rozmarynowym, oraz Kurczak pomarańczowo-balsamiczny ze szparagami, fasolką szparagową i polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między dwoma arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/2 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Posypać solą i pieprzem; zagnieść w mące.
Margarynę roztopić na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować 8 do 10 minut lub aż skończy, obracając raz.
Usuń kurczaka z patelni i ogrzać.
Połączyć bulion i skrobię kukurydzianą; wymieszać z marmoladą. Mieszaj mieszaninę bulionu na patelnię i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina się zagęści. Wymieszać z octem. Zmniejszyć ogień do średniego; dodać kurczaka, obracając się do płaszcza. Gotować 1 do 2 dodatkowych minut lub aż do całkowitego ogrzania.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami pomarańczy.