Kurczak pod cegłą

Kurczak pod cegłą
Kurczak pod cegłą to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kurczaka, sól koszerna, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Kurczak Pod Cegłą, Kurczak pod cegłą, oraz Kurczak Ceglany.

Instrukcje

1
Przygotować grill na wysokie, pośrednie ciepło (w przypadku grilla węglowego, węgle bankowe po 1 stronie grilla; w przypadku grilla gazowego pozostawić 1 lub 2 palniki wyłączone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
2
Umieść kurczaka na powierzchni roboczej, skórą do góry. Za pomocą dłoni, naciśnij mocno na mostek do spłaszczenia piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Kurczaka natrzeć olejem, doprawić solą i pieprzem. Skrzydła podwinięte lekko pod pierś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Umieść kurczaka, skórkę od strony dołu, na pośrednim ogniu, Ustaw cegły na górze i grilluj, przykryte, aż skóra będzie złota i chrupiąca, 25-30 minut. Używając szczypiec, Usuń Cegły; obróć kurczaka, skórkę do góry. Wymień cegły i kontynuuj grillowanie, aż kurczak zostanie ugotowany i natychmiastowy termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 74°, 25-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
SzczypceSzczypce
1
Używając nożyc kuchennych, pokrój kurczaka po obu stronach kręgosłupa, aby go usunąć. Odwróć kurczaka. Naciśnij mostek, aż usłyszysz pęknięcie. Za bardzo tchórzliwy? Poproś rzeźnika, żeby zrobił to za ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn