Kurczak Po Rzymsku
Kurczak w stylu rzymskim wymaga około 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 332 kalorie, 27g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 489 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, połówki piersi kurczaka, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Po Rzymsku, Kurczak Po Rzymsku, oraz Kurczak Po Rzymsku.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dopraw kurczaka 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Na ciężkiej, dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, gotuj kurczaka, aż zrumieni się z obu stron.
Wyjmij z patelni i odstaw na bok.
Trzymając tę samą patelnię na średnim ogniu, dodaj paprykę i prosciutto i gotuj, aż papryka się zrumieni, a prosciutto będzie chrupiące, około 5 minut.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 minutę.
Dodaj pomidory, Wino i zioła. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrob zrumienione kawałki z dna patelni. Włóż kurczaka na patelnię, dodaj wywar i zagotuj mieszaninę. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż kurczak się ugotuje, około 20 do 30 minut.
Jeśli serwujesz natychmiast, dodaj kapary i pietruszkę. Wymieszaj, aby połączyć i podawać. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przenieś kurczaka i sos do pojemnika do przechowywania, ostudź i wstaw do lodówki. Następnego dnia podgrzej kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu. Dodaj kapary i pietruszkę i podawaj.