Kurczak Po Rzymsku

Kurczak Po Rzymsku
Kurczak w stylu rzymskim wymaga około 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 332 kalorie, 27g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 489 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, połówki piersi kurczaka, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Po Rzymsku, Kurczak Po Rzymsku, oraz Kurczak Po Rzymsku.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dopraw kurczaka 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Na ciężkiej, dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, gotuj kurczaka, aż zrumieni się z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wyjmij z patelni i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Trzymając tę samą patelnię na średnim ogniu, dodaj paprykę i prosciutto i gotuj, aż papryka się zrumieni, a prosciutto będzie chrupiące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodaj pomidory, Wino i zioła. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrob zrumienione kawałki z dna patelni. Włóż kurczaka na patelnię, dodaj wywar i zagotuj mieszaninę. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż kurczak się ugotuje, około 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Jeśli serwujesz natychmiast, dodaj kapary i pietruszkę. Wymieszaj, aby połączyć i podawać. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przenieś kurczaka i sos do pojemnika do przechowywania, ostudź i wstaw do lodówki. Następnego dnia podgrzej kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu. Dodaj kapary i pietruszkę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn