Kurczak po niemiecku w śmietanie
Kurczak po niemiecku w sosie śmietanowym może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 100 g tłuszczu i łącznie 1070 kalorii . Za 2,84 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką paprykę, cebulę, nasiona selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone ziemniaki w sosie śmietanowym , Kremowa słodka cebula z maślanymi ciasteczkami bazyliowymi i Naleśniki bananowe z Nutellą w stylu niemieckim .
Instrukcje
Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu i zrumień piersi kurczaka na gorącym maśle, aż lekko się zrumienią z obu stron, około 5 minut z każdej strony. Kurczak będzie nadal lekko różowy w środku. Odłóż piersi kurczaka na bok.
Na tej samej patelni smaż cebulę, aż stanie się przezroczysta (około 5 minut); dodaj koper włoski i nasiona selera, a także czarny pieprz, aż składniki dokładnie się połączą.
Wlać śmietanę, zagotować i zmniejszyć ogień do małego. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Włóż piersi kurczaka do sosu śmietanowego i polej sosem kurczaka; gotuj, aż piersi kurczaka nie będą już różowe w środku, a wypływający sok stanie się przejrzysty, około 10 minut.