Kurczak po marokańsku

Kurczak po marokańsku
Kurczak po marokańsku zajmuje ok. 50 minut od początku do końca. Na 1,47 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Jeśli masz pokrętło imbir, chermoula Spice mix, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Kurczak W Stylu Marokańskim, Kurczak po marokańsku w słoiku, oraz Kurczak Pieczony Po Marokańsku są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu z 1 łyżką oleju. Lekko przyprawić kurczaka i gotować, skórką w dół, przez około 5 minut z jednej strony, aż się zezłoci. Obrócić, a następnie wrzucić cebulę na patelnię. Gotować przez kolejne 5 minut, aż cebula będzie miękka i kurczak złoty na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W międzyczasie, połowę cytryny, a następnie pokroić 1 pół na ćwiartki. Drobno posiekać 1 ćwiartkę (pozostawiając skórę na skórze) i wrzucić do tłuczka i moździerza lub małego blendera. Funt wraz z pozostałym olejem, czosnkiem, imbirem i chermoula zrobić pastę. Dollop do patelni i gotować 1 min więcej, aż można poczuć przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Zalać bulion z kurczaka lub warzyw i miód, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Zmniejsz ogień, przykryj i pozostaw do gotowania 20-30 minut, aż kurczak zostanie ugotowany, a sos zgęstnieje i stanie się błyszczący(być może trzeba odkryć patelnię na fi nal 5 minut gotowania). Wymieszać z oliwkami i wycisnąć sok z połowy cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posypać kolendrą i podawać z kuskusem lub chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn