Kurczak Po Kreolsku W Stylu Gumbo
Przepis w stylu Gumbo Chicken Creole jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 408 fanów. Mieszanka oleju, czosnku, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Gumbo Luisiana Style, Creole Stout Sausage Gumbo, oraz Gumbo W Stylu Luizjany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. Wymieszać mąkę i gotować, stale mieszając, przez 5 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie miała kolor miedzianego grosza. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i wymieszaj paprykę i cebulę. Gotować 10 do 15 minut, lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj kurczaka, pomidory z zieloną papryką chile, grzyby, pietruszka, sos Worcestershire, czosnek, sos sojowy, cukier, sól, pieprz i ostry sos. Wymieszać, przykryć i dusić przez 20 minut.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Neboan Albarino z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Nebo Albarino]()
Nebo Albarino
Chłodniejsze, wyższe wzniesienie Condado do tea subregion daje podstawę do świeżego, precyzyjnego wyrażenia Albariño w ogóle i to szczególne miejsce nadaje intensywną smugę mineralną przez wino. Kwiatowy, kwitnący nos o brzoskwiniowych i morelowych aromatach, które przenoszą się na podniebieniu o napiętej strukturze, złożonych świeżych owocach, zaniżonej masie podniebienia, wszystko na silnym kręgosłupie kwasowości mineralnej.