Kurczak po kreolsku
Chicken Creole może być daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii , 38 g białka i 8 g tłuszczu . Za 1,93 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 170 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga liścia laurowego, cebuli, pieprzu i ząbków czosnku. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 90% , co jest znakomitym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Creamy Creole Crab Pots , Crockpot Cashew Chicken i Spicy Coconut Chicken Curry .
Instrukcje
Połącz kurczaka, 1/2 łyżeczki soli, jeśli chcesz, i pieprz, lekko wymieszaj. Na dużej patelni na średnim ogniu zrumień kurczaka na oleju; wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, seler, zieloną paprykę i czosnek, aż zmiękną. Wymieszaj pomidory, wodę, paprykę, pozostałą sól, jeśli chcesz, pieprz cayenne i liść laurowy; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj kurczaka. Wymieszaj skrobię kukurydzianą z zimną wodą; wmieszaj do mieszanki z kurczakiem i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż kurczak będzie miękki.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy.