Kurczak po indyjsku z pomidorem i śmietaną
Kurczak w sosie indyjskim z pomidorem i śmietaną to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 31g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.03 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mieloną kolendrę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak po indyjsku z pomidorem i śmietaną, Kurczak po indyjsku z pomidorowym Chutney, oraz Indyjska Salsa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać ghee w dużym holenderskim piecu overmedium ciepła. Kurczaka doprawić solą i papryką. Pracując partiami, gotuj kurczaka, skórkę w dół, aż do złotego brązu (nie skręcić), 8-10 minut.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir do potand gotować, mieszając od czasu do czasu, untilonion jest bardzo miękki i złoty brąz, 8-10minutes.
Dodaj pastę pomidorową, garam masala, kminek, kurkuma,kolendra, cayenne, andcardamom i gotować, mieszając często, aż pasta pomidorowa zaczyna ciemnieć, o 4 protokół.
Do garnka dodajemy kurczaka, bulion, przecier pomidorowy i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu,częściowo pokryte, skimming od czasu do czasu,aż kurczak jest prawie spada z kościi ciecz jest lekko zagęszczony, 1 1/2–2 godziny.
Dodać ziemniaki do garnka i gotować, częściowo, aż ziemniaki będą miękkie widelcem, kurczak odpadnie z kości, a płyn jest wystarczająco gęsty, aby obtrzeć łyżkę, 30-45minut.
Usuń skórę i kości zchicken, w razie potrzeby, i powrót mięsa do garnka; doprawić dusić solą i pieprzem.
Podziel gulasz między miseczki, wierzch zogurt i mięta, i podawać z naan, flatbread, lub ryżu.
DO przodu: gulasz można zrobić 3 dni.
Schłodzić; przykryć i schłodzić.