Kurczak po indyjsku z jabłkami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak w stylu indyjskim z jabłkami może być świetnym przepisem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 318 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, jogurt, pasta curry i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kurczak Po Indyjsku, Kurczak z grilla w stylu indyjskim, oraz kurczak czosnkowy (po Indyjsku).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć kurczaka na złoty kolor, 5 do 10 minut.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Dodaj cebulę i jabłko na patelni i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować i mieszać, aż cebula są przezroczyste, o 8 protokół.
Dodać paprykę; nadal gotować i mieszać przez kolejne 5 protokół. Doprawić pastą curry i cynamonem; gotować jeszcze kilka minut, aby wzmocnić smaki.
Wymieszać z rosołem z kurczaka i jogurtem. Powrót kurczaka na patelnię i dusić przez kilka minut, aby ogrzać.
Zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.