Kurczak po francusku z groszkiem i boczkiem
Kurczak w stylu francuskim z groszkiem i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 519 kalorii, 55g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 582 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, bulion z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Groszek po francusku, Zdrowe i smaczne: czarny groszek w stylu południowym z boczkiem, oraz Kurczak Po Francusku.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu przez 3 minuty, aż tłuszcz się uwolni i boczek będzie złoty.
Przełożyć boczek do małej miski, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodać kurczaka i brązowy przez 4 min z każdej strony.
Popchnij kurczaka na jedną stronę patelni i dodaj czosnek i dymkę, gotując przez około 30 sekund, aż łodygi cebuli będą jasnozielone.
Wlać bulion z kurczaka, odstawić boczek na patelnię, przykryć i dusić przez 15 minut.
Zwiększyć ciepło pod patelnią. Groszek i sałatę wrzucić do sosu i gotować przez 4 min, przykryte, aż groszek zmięknie i sałata właśnie zwiędnie. Kurczak jest gotowany. Przed podaniem wymieszaj z crme frache.