Kurczak po francusku z groszkiem i boczkiem

Kurczak po francusku z groszkiem i boczkiem
Kurczak w stylu francuskim z groszkiem i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 519 kalorii, 55g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 582 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, bulion z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Groszek po francusku, Zdrowe i smaczne: czarny groszek w stylu południowym z boczkiem, oraz Kurczak Po Francusku.

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu przez 3 minuty, aż tłuszcz się uwolni i boczek będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć boczek do małej miski, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać kurczaka i brązowy przez 4 min z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Popchnij kurczaka na jedną stronę patelni i dodaj czosnek i dymkę, gotując przez około 30 sekund, aż łodygi cebuli będą jasnozielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać bulion z kurczaka, odstawić boczek na patelnię, przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Zwiększyć ciepło pod patelnią. Groszek i sałatę wrzucić do sosu i gotować przez 4 min, przykryte, aż groszek zmięknie i sałata właśnie zwiędnie. Kurczak jest gotowany. Przed podaniem wymieszaj z crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn