Kurczak Po Filipińsku Adobo
Filipiński kurczak Adobo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 368 kalorii, 28g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet jabłkowy, Tureckie liście laurowe, akompaniament: ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Filipiński Styl Adobo, Kurczak W Stylu Filipińskim Adobo, oraz Kurczak duszony po filipińsku z sosem żurawinowym Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj ocet, sos sojowy, czosnek, liście laurowe i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w misce, a następnie wlej do zamykanej plastikowej torby.
Dodaj kurczaka i worek uszczelniający, wyciskając powietrze. Obróć do obtarcia, następnie włóż worek do patelni i zamarynuj kurczaka, schłodzonego, obracając od czasu do czasu, 2 godziny.
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Ułóż kurczaka, skórki do góry, w 1 warstwie w metalowej patelni do pieczenia 13-przez 9-przez 2-cala i zalej marynatą.
Piec w środku piekarnika, aż gotowane przez, 30 do 35 protokół.
Przełożyć kurczaka, skórki do góry, na patelnię brojlerów.
Do małego rondla wlać marynatę i odtłuścić tłuszcz.
Kurczak Broil około 4 cali od ciepła, aż skóra będzie złoty i chrupiące, 2 do 3 protokół. Podczas pieczenia kurczaka, doprowadzić marynatę do wrzenia i wyrzucić liście laurowe.
Podawać kurczaka z sosem.