Kurczak po burbonie Wolf ' s
Kurczak Wolf ' s Bourbon to bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 338 kalorii, 27g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, pierś z kurczaka, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bay Wolf Caesar, Wolf Pack Ambrozja, oraz Pikantny kurczak po burbonie (bez bourbona).
Instrukcje
Połącz sos sojowy, brązowy cukier, czosnek w proszku, mielony imbir, sucha mielona cebula, i Bourbon whiskey w 9x13 cala patelni do pieczenia. Wymieszać kawałki kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce, często mieszając, przez kilka godzin lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Odsączyć kurczaka; wstawić do nagrzanego piekarnika. Kurczak Baste co 10 minut. Gotować, aż soki uruchomić jasne, o 1 godzinę.
Usuń gotowanego kurczaka z patelni; zeskrobać soki i rumiane kawałki z naczynia do pieczenia na patelni. Wymieszać z białym winem. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż sos będzie gorący i lekko się zmniejszy. Wymieszać z kurczakiem; podgrzewać przez 1 dodatkową minutę przed podaniem.