Kurczak po 40 ząbków czosnku
Kurczak z 40 ząbkami czosnku to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 54 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brojlerów-Frytkownica, mniej sodu rosół z kurczaka, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku, Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku, oraz Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku.
Instrukcje
Obrać zewnętrzną skórę z główek czosnku i wyrzucić.
Odciąć górną jedną trzecią każdej główki czosnku. Oddzielne główki czosnku na 40 ząbków. Pozostałe goździki należy zarezerwować do innego użytku.
Umieścić 35 goździków na środku kawałka wytrzymałej folii aluminiowej; czosnek zalać sprayem do gotowania. Fold folia na czosnek, szczelnie uszczelniając. Odstawić pakiet czosnku i pozostałe 5 goździków.
Umieść kurczaka, pierś bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Umieść 5 zarezerwowanych ząbków czosnku w jamie.
Na patelni ułożyć czosnek.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut.
Wlać wino do kurczaka i piec 40 minut, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni.
Wyjąć czosnek z patelni; ostudzić 10 minut.
Piec kurczaka 30 minut lub aż gotowe.
Usuń i wyrzuć papierową skórę z czosnku. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku do pojemnika mini Robot kuchenny.
Dodaj 2 łyżki bulionu; proces aż do gładkości, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki.
Połącz pozostałe 1/2 bulionu szklanki, odparowane mleko i skrobię kukurydzianą w małym rondlu, mieszając, aż będzie gładka. Gotować na średnim ogniu 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać mieszaninę czosnku i pieprzu do mieszaniny bulionu.
Podawać kurczaka z sosem czosnkowym.