Kurczak pieczony z zimowymi warzywami korzeniowymi
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przystawki? Kurczak pieczony z zimowymi warzywami korzeniowymi może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 75 fanów. Jest idealny do Zima. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, Szweda, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone Zimowe Warzywa Korzeniowe, Crockpot Pieczone Zimowe Warzywa Korzeniowe, oraz Pieczone Zimowe Warzywa Korzeniowe Z Jabłecznikiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Seler, brukiew, słodkie ziemniaki, pasternak i czosnek umieścić w dużej puszce do pieczenia.
Posypać oliwą z oliwek i kminkiem, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić warzywa razem tak są lekko pokryte olejem. Wstawiamy do piekarnika od góry i pieczemy 30 minut.
W międzyczasie połóż kilka liści szałwii na każdej piersi kurczaka, a następnie zawiń każdą z plasterkiem prosciutto, aby ją zamknąć.
Wyjmij patelnię z piekarnika i obróć warzywa. Połóż kurczaka na wierzchu. Piecz jeszcze przez 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie i kurczak będzie gotowy.
Podawać z gotowanymi na parze brokułami lub lekko ugotowaną kapustą Savoy.