Kurczak pieczony z miodem rozmaryn śliwki
Pieczony kurczak z miodem rozmaryn śliwki jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 690 kalorii, 31g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurczaka, miód, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Rozmarynem, Cytryną I Miodem, Pieczony kurczak z rozmarynem, cytryną i miodem, oraz Polędwiczki wieprzowe z prażonymi śliwkami i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz miód i połowę gałązek rozmarynu w małym rondlu ustawionym na małym ogniu. Rozgrzej miód, mieszając często przez 15 do 20 minut, upewniając się, że miód nie gotuje się ani nie przypala.
Zdjąć z ognia i pozostawić miód do ostygnięcia. Odcedź zioła, a następnie butelkuj miód i oznacz go, ponieważ przepis sprawia, że więcej niż potrzebujesz do tego przepisu. Wrzucić połówki śliwek z ¼ szklanki miodu rozmarynowego w dużej misce. Odstawić.Przygotuj kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Kurczaka obficie doprawić solą. Stuff jamy z 2 pozostałych gałązek rozmarynu. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na płytkiej patelni lub tacy.
Kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i rozsypać śliwki wokół kurczaka pokrojonego bokiem do góry, posypując każdą z nich masłem. Wróć do piekarnika i piecz jeszcze przez 20 do 30 minut, aż termometr natychmiastowy włożony w najgrubszą część uda odczyta 165 stopni.
Odstawić kurczaka na 10 minut przed podaniem.