Kurczak pieczony z koprem włoskim i cytryną

Pieczony kurczak z koprem włoskim i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 823 kalorie, 58g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli morskiej, cebula kopru włoskiego, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony koper włoski z koperkiem i cytryną, Jagnięcina pieczona z cytryną i koprem włoskim z polentą, oraz Łosoś i koper włoski z prażonym winegretem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz kurczaka wewnątrz i na zewnątrz, usuwając wszystkie wewnętrzne części; odciąć nadmiar tłuszczu i osuszyć.
W małej misce połącz posiekane oregano, majeranek, mielony czosnek i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Umieść kurczaka w dużej patelni do pieczenia na stojaku do pieczenia, od strony piersi do góry. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce i delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Mieszankę oregano umieścić pod skórą na piersiach i pałeczkach.
Wlać wino na kurczaka i na patelnię. Pocierać wnętrze wnęki kurczaka z cytryną, wyciskając sok wokół i na zewnątrz kurczaka.
Umieścić połówki cytryny, 2 kawałki kopru włoskiego, zmiażdżone ząbki czosnku i gałązkę oregano w jamie kurczaka.
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię.
Dodaj pozostały koper włoski i liście na dno patelni.
Pozostałe 2 łyżeczki oliwy zalać pierś, dodać sól i pieprz.
Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Piecz w temperaturze 400 przez 1 godzinę lub aż termometr zarejestruje 175, piecz co 20 minut płynem z patelni.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i pozostaw 15 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać kapie z patelni do worka; odstawić 10 minut. (Tłuszcz wzrośnie do góry.) Uszczelnij torbę i ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Odcedzić kapiele do małej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Rezerwy kroplówki na ziołowy SOS Pan.
Podawać kurczaka, koper włoski i cytryny z sosem ziołowym.