Kurczak pieczony w miodzie II
Honey Baked Chicken II może być właśnie tym bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 463 kalorie , 21 g białka i 32 g tłuszczu . Za 1,3 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. 918 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, kurczaka, soli i musztardy. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 43% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Baked Honey Sriracha Chicken Wings , Honey Nut Raspberry Baked Oatmeal i Split Pea Soup With Honey-Baked Ham, Cabbage and Roasted Red Pepper .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Ułóż kawałki kurczaka w płytkiej blasze do pieczenia, skórą do góry.
Wymieszaj rozpuszczone masło lub margarynę, miód, musztardę, sól i proszek curry, a następnie zalej mieszanką kurczaka.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 1 1/4 godziny (75 minut), polewając co 15 minut tłuszczem z patelni, aż kurczak będzie ładnie zrumieniony i miękki, a wyciekający sok będzie przejrzysty.