Kurczak Pieczony Po Marokańsku

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marokański styl pieczonego kurczaka spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 100g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1326 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kurkumy, mielonego cynamonu, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Po Marokańsku, Marokański Pieczony kurczak i ziemniaki, oraz Pieczone kury po Marokańsku z warzywami.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 204°.
Ubij masło, miód, cynamon i kurkumę w małej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść 1/4 szklanki masła miodu do małej miseczki; rezerwy.
Umieść kurczaka na stelażu w patelni do pieczenia.
Posmarować pozostałym masłem miodowym, posypać solą i pieprzem. Pieczony kurczak do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda w temperaturze 74° do 170 ° F, od czasu do czasu polewając masłem miodowym i pokrywając luźno folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni, około 1 godziny 10 minut.
Podawać z masłem miodowym reserved.