Kurczak Pieczony Po Hiszpańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj hiszpańskiego pieczonego kurczaka. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 44g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, części kurczaka, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona Hiszpańska Makrela, Jajka Pieczone Po Hiszpańsku, oraz Hiszpański Pieczony Łosoś.
Instrukcje
Zrobić marynatę: w średniej misce ubić razem oliwę z oliwek, ocet, oregano, sól, czosnek w proszku, pieprz, liście laurowe, rodzynki i oliwki.
Marynować kurczaka: nakłuć skórę kurczaka widelcem lub czubkiem ostrego noża i dodaj do marynaty, dobrze powlekając. Kłucie skóry ma pomóc marynacie przeniknąć kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce kilka godzin lub do nocy.
kurczak w naczyniu do pieczenia, przykryć marynatą, winem, brązowym cukrem: rozgrzać piekarnik do 177°.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 12x8x2 cali.
Dodać wino do marynaty i zalać kurczakiem.
Kurczaka posypać brązowym cukrem.
Piec Odkryte w 177°, fastrygowanie od czasu do czasu, aż kurczak jest miękki, 45 do 50 minut.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański można sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo]()
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.