Kurczak pieczony po chińsku z sosem

Chiński Pieczony kurczak z sosem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 31g białka, oraz 34g tłuszczu. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka sosu sojowego, skrobi kukurydzianej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Chiński Pieczony Kurczak Bułki Przepis, Klasyczny Pieczony kurczak z sosem, oraz Klasyczny pieczony kurczak i sos.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Kurczaka ułożyć na patelni. Płaszcz z sosem sojowym i piec w 400 stopni F (200 stopni C) przez 30 minut; zmniejszyć ogień do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 1 godzinę.
Skropić olejem kurczaka i piec przez kolejne 10 minut.
Wyjąć kurczaka z piekarnika, umieścić na półmisku i ogrzać.
Aby zrobić sos: umieścić patelnię do pieczenia na kuchence; wlać bulion z kurczaka na patelnię i doprowadzić do wrzenia, często mieszając, zeskrobując kawałki karmelizowanego sosu sojowego. W małej misce, połączyć skrobi kukurydzianej i wody i wymieszać; wymieszać tę mieszaninę do patelni i mieszać, aż dobrze połączone i ładny, gęsty sos jest wykonany.
Podawać z pieczonym kurczakiem.