Kurczak Pieczony Po Angielsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj angielskiego pieczonego kurczaka. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1252 kalorii, 66g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką jajko, szyję z kurczaka i podroby, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona pieczeń wołowa ' N Cheese muffiny angielskie, Old English Posh Picnic Raised Chicken and Ham Pie, oraz Green Chile Chicken English Muffin Cheeseburger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F.
Aby przygotować kurczaka, delikatnie unieś skórę nożem i włóż małe kawałki masła i plasterki cytryny pod pierś.
Zrób kulkę z farszu i umieść w jamie. Zawiąż kurczaka sznurkiem.
Ułóż 6 kawałków smukłego wędzonego boczku na kurczaku. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wcierać sól i masło w skórę.
Rozgrzać olej na patelni i włożyć do niego kurczaka i cebulę. Gotować przez 1 godzinę i 30 minut. Kurczaka dokładnie podlewać co 20 minut. Po 1 godzinie i 10 minutach wyjąć chrupiące plastry boczku i umieścić je na naczyniu do serwowania. Odstawić kurczaka do piekarnika na kolejne 20 minut.
Aby zrobić wywar, połącz podroby z liściem laurowym i cebulą w rondlu. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj marchew i pieprz. Kiedy kurczak jest ugotowany, przenieś go na talerz i utrzymaj ciepło.
Puszka do pieczenia umieścić na ogniu i odcedzić tłuszcz łyżką.
Do soku dodać 2 łyżki mąki. Mieszaj. Gdy sok jest brązowy dodać bulion. Przesiać SOS, aby usunąć grudki.
W razie potrzeby dodaj odrobinę białego wina.
W średnim rondlu roztopić masło i pocić cebulę do przezroczystego.
Posiekane zioła, bułkę tartą, ubite jajko, sok z cytryny i skórkę Połącz w średniej misce do mieszania.
Dodać cebulę i dokładnie wymieszać.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Parboil ziemniaki. Zalać je mąką. Włożyć do puszki do pieczenia z bardzo gorącym olejem słonecznikowym. Piecz przez 30 minut.