Kurczak Pieczony Mojo (Pollo Asado)

Kurczak Pieczony Mojo (Pollo Asado)
Jeśli masz około 5 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Mojo Roast Chicken (Pollo Asado) może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym do wypróbowania. Ten przepis daje 1 porcję z 3072 kaloriami , 245 g białka i 219 g tłuszczu każda. Za 11,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 58 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, soku pomarańczowego, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest dobre. Wypróbuj Asado Rolls , Grilled Chicken Burritos With Mojo Sauce and Pico De Gallo Salsa i Involtini Di Pollo - Ham and Cheese Stuffed Chicken Rolls, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w małym rondelku na średnio-wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąca. Podczas gdy olej się podgrzewa, rozgnieć kumin, sól, oregano i czosnek razem na pastę w żaroodpornej misce; ubij gorący olej z pastą. Pozostaw mieszankę do lekkiego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj sok z limonki i sok pomarańczowy; wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3
Umieść kurczaka w dużym, zamykanym worku; zalej marynatą kurczaka i potrząśnij, aby równomiernie pokryć. Schłodź w lodówce przez co najmniej 4 godziny, maksymalnie na całą noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Ułóż zamarynowanego kurczaka w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Piecz kurczaka w rozgrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy przy kości, a soki będą przejrzyste, około 1 godziny. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część uda, blisko kości, powinien wskazywać 180 stopni Fahrenheita (82 stopnie Celsjusza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia70
Magazyn