Kurczak Pieczony Mojo (Pollo Asado)
Jeśli masz około 5 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Mojo Roast Chicken (Pollo Asado) może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym do wypróbowania. Ten przepis daje 1 porcję z 3072 kaloriami , 245 g białka i 219 g tłuszczu każda. Za 11,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 58 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, soku pomarańczowego, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest dobre. Wypróbuj Asado Rolls , Grilled Chicken Burritos With Mojo Sauce and Pico De Gallo Salsa i Involtini Di Pollo - Ham and Cheese Stuffed Chicken Rolls, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w małym rondelku na średnio-wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąca. Podczas gdy olej się podgrzewa, rozgnieć kumin, sól, oregano i czosnek razem na pastę w żaroodpornej misce; ubij gorący olej z pastą. Pozostaw mieszankę do lekkiego ostygnięcia.
Dodaj sok z limonki i sok pomarańczowy; wymieszaj.
Umieść kurczaka w dużym, zamykanym worku; zalej marynatą kurczaka i potrząśnij, aby równomiernie pokryć. Schłodź w lodówce przez co najmniej 4 godziny, maksymalnie na całą noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Ułóż zamarynowanego kurczaka w brytfannie.
Piecz kurczaka w rozgrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy przy kości, a soki będą przejrzyste, około 1 godziny. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część uda, blisko kości, powinien wskazywać 180 stopni Fahrenheita (82 stopnie Celsjusza).