Kurczak Pieczony Miodem
Kurczak pieczony w miodzie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. 282 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką miód, sos rybny, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Pieczony Miodem, Kurczak Pieczony Miodem, oraz Pieczony kurczak z miodem i soją dla podobnych receptur.
Instrukcje
W moździerzu, Funt razem czosnek, kolendra, i pieprzu, aż pojawi się pół-gładka pasta; przenieść pastę do dużej miski. Alternatywnie, proces w procesie spożywczym, skrobanie w dół boki w razie potrzeby, aż do utworzenia pasty i przenieść pastę do dużej miski.
Dodać sos rybny i miód do pasty marynaty i mieszać razem, aż dobrze wymieszane.
Umieść kurczaka w misce marynaty. Dłońmi dokładnie natrzyj marynatę na kurczaka, zarówno wewnątrz, jak i na skórze. Luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
W międzyczasie dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić bok piersi kurczaka do góry w dużym naczyniu do pieczenia i szczotkować Na Zewnątrz dokładnie olejem roślinnym.
Piecz kurczaka przez 60 minut lub do momentu, gdy skóra stanie się złotobrązowa, a termometr do mięsa włożony w najgrubszą część piersi rejestruje co najmniej 66°, A udo rejestruje170.
Pozwól kurczakowi odpocząć przez 15 minut; pokrój i podawaj z sokiem z patelni.