Kurczak pieczony faszerowany ziołami i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj nadziewanego kurczaka z ziołami i serem. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3977 kalorii, 199g białka, oraz 267 g tłuszczu każdy. Na 12,13 zł za porcję, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z KraftRecipes.com ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, czosnek, serek philadelphia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Piersi z kurczaka faszerowane kozim serem i ziołami, Rolada z kurczaka faszerowana kozim serem i ziołami, oraz Piersi z kurczaka faszerowane kozim serem i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wymieszać serek śmietankowy, rozmaryn, połowę czosnku i pieprzu. Zaczynając od szyi kurczaka, użyj uchwytu drewnianej łyżki lub palców, aby ostrożnie oddzielić skórę od mięsa piersi, ud i nóg, uważając, aby nie rozerwać skóry. Łyżka śmietany ser mieszany pod skórą; użyj palców, aby rozprowadzić mieszaninę na udach i nogach.
Połówki cytryny umieścić w jamie kurczaka.
Umieść kurczaka na płytkiej patelni.
Pędzel z 2 łyżkami. olej.
Na osobnej patelni wrzucić ziemniaki z pozostałym olejem i czosnkiem.
Piecz kurczaka i ziemniaki 1-1/4 do 1-1 / 2 godzin lub aż kurczak jest gotowy (165 F), mieszając ziemniaki co 30 minut.
Przełożyć kurczaka na duże danie, rezerwując soki na patelni.
Odstawić kurczaka 10 min. Łyżka ziemniaków wokół kurczaka. Odtłuścić tłuszcz z zastrzeżonych soków na patelni; wyrzucić tłuszcz. Łyżka soków na kurczaka i ziemniaki.