Kurczak Pieczony Czosnkiem
Kurczak pieczony czosnkiem to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1001 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.66 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieczonego kurczaka, oliwki nicoise, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kurczak Pieczony Czosnkiem, Kurczak Pieczony Czosnkiem, oraz Kurczak pieczony czosnkiem z farszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 F. delikatnie poluzuj skórę kurczaka z mięsa piersi i umieść jedną trzecią tymianku i estragonu pod skórą.
Włożyć kolejną trzecią ziół, cytrynę i garść ząbków czosnku do wnęki kurczaka i związać nogi sznurkiem do gotowania.
Umieść kurczaka na małej patelni do pieczenia i otocz pozostałymi ziołami, czosnkiem i oliwkami.
Kurczaka posypać solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Piecz kurczaka przez około 1 1/2 godziny lub do momentu, aż uda się oczyścić po ukłuciu widelcem lub termometrem błyskawicznym włożonym w udo odczytuje od 170 do 175 F.
Przenieś kurczaka na deskę do krojenia, przykryj luźno folią i pozostaw 15 minut. Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni.
Kurczaka ułożyć na półmisku z prażonymi oliwkami i czosnkiem i na nim posmarować łyżką soków z patelni.
Podawać z plasterkami bagietki, które rozlewają soki i mogą być rozprowadzane z prażonym czosnkiem.