Kurczak, pieczarki i groszek cukrowy na ryżu
Kurczak, grzyby i groszek cukrowy nad ryżem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka rosołu z kurczaka, sól, grzyby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać natychmiastowy biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Tajski z groszkiem cukrowym i ryżem, Groszek cukrowy z pieczarkami, oraz Grzyby Shiitake i groszek cukrowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż ugotować w 1 1/2 szklanki wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać czosnek i grzyby; gotować około 4 minut lub aż zmiękną, często mieszając.
Dodać bulion i tymianek; doprowadzić do wrzenia.
Połówki piersi kurczaka posypać solą i pieprzem; dodać do patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować około 10 minut lub aż kurczak jest przetargu widłowego i soki uruchomić jasne, obracając raz.
W małej misce zmiksować skrobię kukurydzianą z 1 łyżką zimnej wody, aż będzie gładka. Wymieszać z kurczakiem. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać groszek cukrowy; gotować około 5 minut lub aż sos lekko zgęstnieje i groszek jest gorący, stale mieszając.
Podawać kurczaka z sosem i warzywami na ryżu.