Kurczak-Pesto Pan Pizza
Kurczak-Pesto Pan Pizza może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 342 kalorie, 21g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory śliwkowe, wodę, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 73%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jeden Pan Pesto Kurczaka, Jeden Pan Pesto Kurczaka, oraz Jeden Pan Pesto Kurczaka.
Instrukcje
Rozwiń skórkę do pizzy w niesmażoną 15-calową. x 10-w. x 1-w. forma do pieczenia; spłaszczyć ciasto i lekko budować krawędzie. Nakłuć ciasto kilkoma przedmiotami widelcem.
Piec w temperaturze 425° przez 7 minut lub do lekkiego zrumienienia.
W międzyczasie w rondelku wymieszać wodę, olej i sos pesto. Gotuj do podgrzania (nie gotuj).
Dodaj szpinak, ricottę i cebulę.
Rozłóż na skorupie. Na wierzch z kurczakiem, pieczarkami, pomidorami oraz serami szwajcarskimi i Romano.
Piec w temperaturze 425° przez 7 minut lub do momentu, aż skórka się zarumieni, a ser się rozpuści.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzę można łączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Fantini Sangiovese z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Fantini Sangiovese]()
Fantini Sangiovese
Granat czerwony kolor. Intensywny i trwały, owocowy z winną nutą i przychylnością drewna. Średnie ciało, dobre taniny, zrównoważone i gotowe do picia.Doskonałe ze wszystkimi typowymi daniami włoskiej tradycyjnej kuchni, z mięsem i pieczoną rybą.