Kurczak Penne ze szparagami, suszonymi pomidorami i karczochami
Kurczak Penne ze szparagami, suszonymi pomidorami i karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 567 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli czosnkowej, szparagi, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pandora z kurczaka z suszonymi pomidorami i karczochami, Sałatka ziemniaczana Pesto z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Makaron z karczochami, suszonymi pomidorami i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia toczenia. Gotować makaron penne odkryte we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 11 protokół.
Odcedzić, odstawić i ogrzać.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać kurczaka na patelni i doprawić solą, pieprz, i sól czosnkowa. Gotować i mieszać przez około 2 minuty; usunąć kurczaka i odstawić. Gotować i czosnek i cebula w oleju pozostałym na patelni, aż cebula stanie się przezroczysta, o 3 protokół. Wymieszać ze szparagami, suszonymi pomidorami i bulionem wołowym; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Gotować, aż szparagi są jasnozielone i zaczynają stać się miękkie, o 5 protokół. Powrót kurczaka na patelnię i wymieszać w karczochach serca. Gotować i mieszać do gorąca, o 3 protokół.
Delikatnie złożyć makaron do kurczaka i warzyw, przykryć patelnię, i wyłączyć ogień. Pozostawić mieszaninę do siedzenia, aż makaron wchłonie nadmiar bulionu, około 5 minut.
Wymieszać masło z makaronem, aż masło rozpuści się i pokryje makaron; posypać parmezanem do podania.