Kurczak Parmigiana
Kurczak Parmigiana może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 735 kalorii. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pomidory, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Kurczak Parmigiana, oraz Kurczak Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużym talerzu wymieszać mąkę, sól i pieprz.Pogłębiać spłaszczone piersi kurczaka w mieszaninie mąki. Zestaw aside.At tym razem możesz przygotować garnek z wodą do makaronu. Cook linguine until al dente.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło razem na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i mieszanka olej / masło jest gorące, smażyć piersi kurczaka, aż ładne i złocisty brązowy z każdej strony, o 2 do 3 minut na stronie.
Wyjąć piersi z kurczaka z patelni i ogrzać.Bez czyszczenia patelni, dodać cebulę i czosnek i delikatnie mieszać przez 2 minuty.
Wlać wino i zeskrobać dno patelni, usuwając wszystkie aromatyczne kawałki z dna. Pozostawić do gotowania wina aż do zmniejszenia o połowę, o 2 protokół.
Wlać pokruszone pomidory i wymieszać do połączenia.
Dodać cukier i więcej soli i pieprzu do smaku. Pozostawić do gotowania przez 30 minut. Pod koniec czasu gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki i dodaj sos do ostatniego mieszania.Starannie ułożyć piersi z kurczaka na wierzchu sosu i całkowicie przykryć je startym parmezanem.
Umieść pokrywę na patelni i zmniejszyć ciepło do niskiej. Pozostawić na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści i kurczak zostanie dokładnie podgrzany.
Dodaj więcej sera do smaku.
Ugotowany makaron ułożyć na talerzu i przykryć sosem.
Na wierzch ułożyć pierś z kurczaka i posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto