Kurczak Parmigiana
Przepis Kurczak Parmigiana można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Ten przepis służy 2. Za 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 464 kalorii, 43g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes wymaga połówek piersi z kurczaka, jajka, parmezanu i sera mozzarella. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 2377 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Z łyżką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, oraz Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj średnią blachę do pieczenia.
Wlej jajko do małej płytkiej miski.
Umieść bułkę tartą w osobnej płytkiej misce. Zanurz kurczaka w jajku, a następnie w bułce tartej.
Połóż powlekanego kurczaka na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, gdy przestanie być różowy, a soki będą klarowne.
Wlej 1/2 sosu do spaghetti do naczynia do pieczenia o wymiarach 7x11 cali.
Umieść kurczaka na sosie i przykryj pozostałym sosem.
Posyp sery mozzarellą i parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera
Parmezan z kurczaka naprawdę dobrze komponuje się z winem Chianti, Montepulciano i Barbera. Gdy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnim czerwonym winem. Ponieważ jest to danie włosko-Amerykańskie, wybraliśmy włoskie wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Casa Emma Chianti Classico]()
Casa Emma Chianti Classico