Kurczak Parmezan
Kurczak parmezan jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy makaron, ser mozzarella, woda, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Nowy Kurczak Parmezan.
Instrukcje
W 2-quart nonstick rondel, wymieszać gorącą wodę, 1 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki masła, a sos wymieszać i niegotowany makaron (z kurczaka pomocnika polu).
Podgrzać tylko do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ciepło. Dusić na wolnym ogniu około 12 minut, często mieszając, aż makaron będzie miękki.
Zdjąć z ognia. Sos będzie gęstnieć w stanie stojącym.
W międzyczasie pokrój każdą pierś kurczaka na 3 do 5 plastrów, trzymając nóż pod kątem. Plastry powinny mieć około 1/2 cala grubości.
Umieścić kurczaka w średniej misce.
Dodać 1 łyżkę mleka do zwilżenia.
Dodaj przyprawione okruchy (z kurczaka Helper box), aby płaszcz kurczaka.
W 10-calowej patelni nonstick, ciepła 2 łyżki masła i oleju na średnim ogniu, aż masło się stopi. Ostrożnie dodać kurczaka do gorącej mieszaniny masła; gotować 4 do 6 minut lub aż złoty kolor. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Włączyć kurczaka, gotować 4 do 6 minut dłużej lub aż złoty kolor i centra nie są już różowe.
W 2-cup microwavable miarki, kuchenka mikrofalowa sos do makaronu odkryte na Wysokiej 1 do 2 minut lub do gorąca. Aby służyć, umieścić kurczaka na poszczególnych talerzach. Łyżka sosu makaronowego nad kurczakiem; posypać serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.